Om mig

Mitt foto
Jag heter Staffan Granfors och är klasslärare för årskurs 2 Delfiner. Jag är utbildad pedagogie magister på Åbo Akademi i Vasa, Finland. På denna blogg kommer jag att dela med mig av mina tankar och berätta om vad vi gjort i klassen. Välkomna att följa med vår blogg! Vänliga hälsningar Staffan

lördag 8 oktober 2011

Många olika teman i veckan!

Hej!

Vi inledde den nya veckan med att uppmärksamma den internationella barndagen genom att samlas i kyrkan. Eleverna framförde häftiga danser för oss till tonerna av Michael Jacksons ”Man in the mirror”. Eleverna sjöng berömligt sångerna som vi övat, men hade lite svårt att sitta stilla på kyrkbänkarna. Då och då hördes också oljud från kyrkbänkarna.  Vi behöver alltså träna mera på det till nästa gång! Som avslutning på dagen hade vi sensomotoriska övningar och eleverna fick bl.a. flyga på sina stolar och koncentrera sig på liggande åttor. 
Specialpedagogen Jenny har gjort test med eleverna på morgonen och gav eleverna mycket beröm för prestationen. På tisdagen började vi tala om nyhetstexter och eleverna fick bl.a. som läxa att leta upp och klippa ut en intressant nyhetstext från något media. Vi ska fördjupa oss i olika typer av texter och lära oss huvuddragen hos dem. Vi fortsatte dagen med att lära oss nordens alla flaggor och efter onsdagen kunde eleverna också placera ut alla länder och huvudstäder i norden. 
I nästa vecka avslutar vi kartlektionerna med att gå igenom världsdelarna. Under Trivsam skola lektionen pratade vi om olika känslor och lärde oss mycket om hur känslor påverkar det vi gör. På torsdag plockade vi fram datorerna och eleverna fick skriva om sitt drömäventyr som de planerat under Heartware lektionen. Det är spännande att följa med hur eleverna tänker kring sina äventyr! På torsdag började vi göra porträtt med leopardramar, som ska sättas upp i klassen. Eleverna tog fotografier av varandra med kameran, klippte ut bilden och gjorde själva sin egen leopardram. På fredag...
Klassen har för övrigt själva valt fram nya representanter i rektors elevråd! Signe och David tar över efter ett gott arbete av Erik och Maja ifjol. 
För övrigt har det varit en trevlig vecka med eleverna. Ha en fin helg allesammans! 
Mvh,
Staffan   
Bilder från veckan:   

Dans i kyrkan på internationella barndagen.

Star wars svärden fångade uppmärksamhet i kyrkan.

Ett muggunderlägg som eleverna gjort.

Den ljusblåa färgen var populär bland eleverna.

Signe tränar addition och subtraktion i matteboken.

Flitiga elever. Här bygger de en fotoram åt sig själva.

På fredag fick eleverna besöka Tigrarna 
och titta på en film med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar