Om mig

Mitt foto
Jag heter Staffan Granfors och är klasslärare för årskurs 2 Delfiner. Jag är utbildad pedagogie magister på Åbo Akademi i Vasa, Finland. På denna blogg kommer jag att dela med mig av mina tankar och berätta om vad vi gjort i klassen. Välkomna att följa med vår blogg! Vänliga hälsningar Staffan

fredag 2 mars 2012

Vårterminen har inletts!

Hej!

Vi på Gripsholmsskolan har tur som råkar ha ett riktigt kungligt slott alldeles intill vår skola. Vi har också en väldig tur då vi då och då får nöjet att besöka det med eleverna. Skapande skola-lektionen var följaktligen ett av de trevligare inslagen den här veckan och denna gång handlade slottsvisningen om Gustav III och hans intresse för teater. Vi fick bland annat se den fantastiska inbyggda teatern inne på slottet och lära oss mera om den forne kungens spännande livsstil. På onsdagen hade vi trivsam skola lektion igen, något som vi har haft ett uppehåll med sedan vi förlorade klassrummet. Temat var människors olikheter och målet med lektionen var att alla elever skulle känna att de var bra på något och att man måste respektera alla även om man inte behöver tycka om alla, just på grund av att alla är olika. I övrigt har veckan handlat rätt mycket om att lära sig klockan, dels genom att öva på den i matteboken och dels genom att göra en egen klocka av en papperstallrik på småslöjden. 

På NO bekantade vi oss denna vecka med djurens spår på vintern och eleverna gjorde egna memorykort. De bestod av kort med bilder på djuren och kort med djurens spår i snön. De fick sedan parvis para ihop korten så att djur och spår stämde överrens med varandra. En trevlig övning på många sätt och jag är säker på att många lärde sig spåren utantill! I slutet av veckan undersökte eleverna på engelskan olika djur på farmen på datorn. När instruktioner och tal sker enbart på engelska blir eleverna tvungna att lista ut vad som skall göras, och de gör det bra. Många nya intryck denna vecka, rätt mycket spring i elevernas ben, men våren är nu äntligen på väg!

Trevlig helg!

Mvh, Staffan           

Vi samlas på slottsgården för att konstatera att visningen idag 
kommer att handla om Gustav III. 


Här på slottets utsida får vi se var teaterscenen är placerad och var
skådespelarna en gång i tiden hade sina loger. 

Vi tillverkar en klocka. Första steget är att dra streck på rätt 
ställen så det blir lättare att placera ut siffrorna. 

Det var en fantastiskt god arbetsro under detta pass och alla 
gjorde väldigt bra ifrån sig. 

Klockorna...

Öva på klockan på ipad är ingen dum idé, och speciellt kul 
är det ju då man får flytta visarna själv med fingrarna!

Djurens spår på vintern. Eleverna bekantar sig med 
de olika spåren genom att göra egna memorylappar.

En virtuell utflykt på farmen på engelska satte 
eleverna på prov på torsdagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar