Om mig

Mitt foto
Jag heter Staffan Granfors och är klasslärare för årskurs 2 Delfiner. Jag är utbildad pedagogie magister på Åbo Akademi i Vasa, Finland. På denna blogg kommer jag att dela med mig av mina tankar och berätta om vad vi gjort i klassen. Välkomna att följa med vår blogg! Vänliga hälsningar Staffan

fredag 9 mars 2012

Framsteg och positiv inställning!


Hej!

Hälften av utvecklingssamtalen är nu avklarade och jag kan med en viss stolthet säga att eleverna gjort många fina framsteg under den senaste tiden. Några har blivit säkrare på matematiken, andra på läsningen och några har fått en allt positivare inställning till skolgången och till den egna inlärningen. Det är alltid lika spännande att jämföra hur det går för eleverna från en period till en annan och att fundera på vad som egentligen påverkar olika förändringar i elevernas beteenden. 

Den här veckan har vi pratat om Gustav den tredjes intresse för kultur och kom osökt in på maskerader. Eleverna har bl.a. sökt upp olika masker på internet och avbildat dem i sina häften. Elevernas lådor behövde också nya namnlappar i klassen och vi gjorde nya leopardbilder med spännande bakgrunder. Då alla är klara så kommer det upp på bloggen! Andra saker vi gjort under veckan är att utvidga våra geometriska kunskaper varvid eleverna har lärt sig mera om tredimensionella föremål. Det här är något vi även kommer att fortsätta med i nästa vecka. Vi har också haft problemlösning med elevernas egna klockor som de gjort under småslöjden. Ett annat trevligt inslag i veckan var då eleverna presenterade sina sagor framme i klassen. Det här är något som vi kommer att träna mer och mer framöver, eftersom det är nyttigt att vänja sig med presentationsteknik redan i tidig ålder. Veckans andra höjdpunkt blev onekligen bildlektionen då eleverna fick skapa bilder (bitar) till en större helhet (tapetvåd) med bläck. Jag tackar eleverna för deras intresse och skaparglädje och Marta för all inspiration!

Trevlig helg på er! 

Mvh, Staffan         

Gustav III och maskeradmasker. Eleverna inspireras och ritar masker i sina häften.  


Lika som bär! Eleverna hittade häftiga masker på internet. 


Vi gör nya lådskyltar. Leoparden är obligatorisk, 
men bakgrunden blir ny. 


Problemlösning med elevernas egna klockor. 
"Hur mycket är klockan när skodagen är slut?"


Geometriska former på datorn. Eleverna bekantar sig med både
tvådimensionella och tredimensionella objekt.  


Eleverna höll fantastiska presentationer 
av sina sagor på torsdagen. Skrivandet har överlag gått mycket framåt!


Eleverna skall göra tapetvådar och Marta tittade in 
och gav oss instruktioner och en hel del inspiration! 


Blommotiv är ett vanligt inslag i 1700-talstapeten. 


Eleverna började med att göra konturer med blyerts och 
fyllde sedan på med bläck. Varje enskild bild blir en del av en större tapetvåd. 


Elevernas bilder blev konstnärliga och kommer att genomgå en 
tryckningsprocess på Grafikens hus innan de bildar en större helhet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar