Om mig

Mitt foto
Jag heter Staffan Granfors och är klasslärare för årskurs 2 Delfiner. Jag är utbildad pedagogie magister på Åbo Akademi i Vasa, Finland. På denna blogg kommer jag att dela med mig av mina tankar och berätta om vad vi gjort i klassen. Välkomna att följa med vår blogg! Vänliga hälsningar Staffan

fredag 16 mars 2012

Flugturen!

Hejsan!

Det blev en något kortare vecka för eleverna den här veckan i och med att lärarna hade sin planeringsdag på måndagen och både skola och eftis var stängt. Tempot var märkbart högre hos eleverna på tisdagen då skolan drog igång igen, men efter hand så jämnade tempot ut sig under veckans gång och eleverna kom tillbaka till sina rutiner igen. Vi har arbetat med allt från rektangulära lådor till Karlavagnen den här veckan, och dessutom varit på musikal! Vi är halvvägs in i våra arbeten och kommer att fortsätta med uppgifterna under nästa vecka. Ibland är det svårt att uppskatta hur länge ett arbete kommer att räcka när man arbetar tematiskt, och ibland visar det sig att det behövs mera tid än vad man hade tänkt sig från början. Eleverna är i alla fall duktiga på att anpassa sig! Musikalen bjöd oss på en trevlig show av kulturskolan i Strängnäs, och den lugna och behagliga bussfärden gav även utrymme för socialt umgänge och en hel del skratt. Det är viktigt att båda klasserna då och då får träffas och göra gemensamma aktiviteter. Det stärker sammanhållningen mellan grupperna. Det är lätt hänt att grupperna går sin egen väg och att man bara ser de egna kompisarna och den egna klassen, och därför behöver vi uppmuntra eleverna till lek och samarbete även klasserna emellan.

Utvecklingssamtalen fortsätter för övrigt v. 12 och det är väldigt trevligt att få träffa er föräldrar. Det är tyvärr rätt sällan jag får möjlighet till det och vi går på något sätt förbi varandra under dagarna. 

Ha en trevlig helg allesammans, 


Mvh, Staffan   

Geometriska övningar i matteboken.


Så länge eleverna ler under mattelektionen är det inga problem!


På väg till musikalen "Flugturen" i Strängnäs. En buss glada barn!


Att åka buss ger möjlighet till att umgås och 
prata lite extra med sina klasskompisar. 


Förväntansfulla Leoparder väntar med spänning 
på vad som ska hända näst i showen!


Kulturskolan bjöd på en trevlig musikal med snygg rekvisita.


Kulturskolans elever tackar för sig. Observera att två av eleverna gör 
cirkuskonster på en trapets i bakgrunden! 



Leoparderna tillverkar Karlavagnen mot en svart himmelsbakgrund. 
Eleverna har bekantat sig med stjärnbilder och stjärnkartor och fick själva
tillverka den mest ljuskraftiga delen av Stora björnen, nämligen Karlavagnen.  


Solen och det vackra vårvädret gör eleverna glada och livfulla...

Då solen lyser börjar också sandlådan stegvis 
torka upp från allt vatten som den länge badat i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar